קינוחים עם פיסטוק

אוהבים פיסטוקים? רוצים לשלב אותם עם קינוח מדהים?

הפיסטוק האהוב נכנס בשנים האחרונות גם לקינוחים של המטבח המודרני, עם טעם ייחודי וצבעים נפלאים שהופך את הפיסטוק לתוספת מצויינת לסוגים שונים של קינוחים. מלבד הטעם המיוחד והצבע הייחודי, פיסטוק קלוף מביא איתו גם הרבה ערכים תזונתיים. הפיסטוק מכיל חומצות שומן חיוניות וסיבים תזונתיים שיכולים לסייע בהורדת לחץ דם, הפחתה של הכולסטרול הרע ואיזון רמת הסוכר בדם. כמו כן, פיסטוק קלוף מכיל אשלגן וחלבונים, מה שהופך אותו למקור מצויין לרכיבים תזונתיים חשובים. במאמר הזה ניתן לכם רעיונות להכנת קינוחים טעימים ואיכותיים המשלבים פיסטוקים.

עוגת פיסטוק חלבי מפנקת במיוחד!

אפשר לשלב את הפיסטוק עם סוגים שונים של עוגות ולקבוע את כמות הפיסטוק בעוגה בהתאם לטעם שלכם. פיסטוק חלבי הוא פיסטוק שהיה גדל במקור באזור חלב בסוריה והוא הכי מוכר באזור הים התיכון. הוא יכול להשתלב מצויין עם עוגות והמתכון הבא יראה לכם כיצד לעשות זאת:

המצרכים הדרושים: 

  • חצי כוס של פיסטוקים קלופים.
  • כפית 1 של תמצית וניל.
  • 2 ביצים.
  • ⅔ כוס סוכר.
  • ⅔ שמנת חמוצה.
  • 1 וחצי כוסות של קמח לעוגות.
  • ½ כפית אבקת אפייה.
  • חמאה מומסת 170 גרם.
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה.

דרך ההכנה:

  • מקציפים עם מטרפה בקערה את הביצים, 3 כפות מהשמנת והתמצית וניל.
  • טוחנים את הפיסטוקים עם הסוכר במעבד מזון עד לתערובת אחידה לא דקה מדי.
  • מוסיפים לקערה קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה.
  • באמצעות מיקסר מערבבים את הקמח, הפיסטוקים, החמאה והשמנת שנותרה עד שהמרקם הופך לבצק. מוסיפים את תערובת הביצים ומערבבים שוב עד לרמת תערובת אחידה.
  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומכינים תבנית עם נייר אפייה.
  • מעבירים את כל התערובת שנוצרה לתבנית ומיישרים אותה.
  • מכניסים את התבנית לתנור לחצי שעה.
  • מומלץ לבדוק עם קיסם שיניים האם העוגה מוכנה בפנים לפני שאתם מוציאים אותה מהתנור.

עוגיות פיסטוק בסגנון איטלקי!

אם אתם אוהבים קינוחים בסגנון איטלקי, הקינוח הבא זה בדיוק מה שאתם מחפשים. עוגיות פיסטוק בסגנון איטלקי הן קלות להכנה ודורשות 2 שלבי הכנה עיקריים – קליית הפיסטוקים על גבי מחבת ואפיייה של העוגיות. אז בואו נתחיל!

המצרכים הדרושים: 

  • פיסטוק קלוף: 200 גרם.
  • 2 חלבונים של ביצה.
  • כוס 1 של שקדים מולבנים טחונים.

דרך ההכנה:

  • קולים את הפיסטוקים על מחבת על להבה נמוכה במשך כ-7 דקות.
  • את הפיסטוקים מחלקים לחצי. חצי אחד טוחנים דק עם מעבד מזון ואת החצי השני משאירים להמשך ההכנה.
  • מערבבים את הפיסטוק הטחון עם הסוכר, החלבון ביצה והשקדים המולבנים עד לקבלת תערובת אחידה. 
  • מהתערובת שנוצרה, מכינים כדורים קטנים ומצפים אותם עם הפיסטוקים הקלופים השלמים שנשארו לכם.
  • שמים את העוגיות שנוצרו על גבי תבנית עם נייר אפייה.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • אופים את העוגיות לזמן של 14 דקות.

אנחנו בפיצוחי אמונה מזמינים אתכם להנות מהפיסטוקים המעולים שלנו המוצעים לכם כאן באתר, עם שירות משלוחים מהיר ויעיל עד הבית. נתראה במתכון הבא!

מאמרים נוספים

משלוח שוקולדים כשר

מתכוני שוקולד מהירים

מחפשים פינוק מתוק בלי הרבה עבודה? הגעתם למקום הנכון! אם אתם רוצים לפנק את עצמכם או את האורחים שלכם בארוחה הבאה, כדאי שיהיה לכם קינוח

קרא עוד »