אחד המאכלים המרוקאים הטעימים ביותר הוא הטנזיה המשלב פירות יבשים, אגוזים ותבלינים. את השילוב הנפלא הזה מבשלים ביחד על אש קטנה ונוצר מאכל עם מרקם ייחודי, טעים ומלא ניחוחות נפלאים. הטנזיה היא מנה שיכולה להיות מוגשת בכמה צורות ולכן במטבח המרוקאי המסורתי היא מאוד נפוצה. אפשר לראות את הטנזיה מוגשת כמנה בפני עצמה, עם קוסקוס, או כרוטב לבשר, או כרוטב לעוף. זו אחת המנות המסמלות באופן מובהק שפע של מאכלים ומרקמים, כאשר כל סוג של אגוז נשאר פריך או מעט קשה לאחר הבישול וכל פרי יבש נהיה רך ונימוך בפה. במאמר הבא נסביר איך להכין את מאכל הטנזיה המפורסם ואיך להזמין את המרכיבים העיקריים להכנת המאכל.
אילו אגוזים ופירות יבשים שמים בטנזיה?
מבחינת בחירת האגוזים, יש לכם מגוון גדול של אופציות. בין האגוזים הנפוצים ביותר במנת הטנזיה אפשר למצוא אגוזי ברזיל, אגוזי פקאן ואגוזי לוז. האגוזים הללו הופכים להיות פריכים בסוף הבישול ולכן הם מומלצים במיוחד. אגוזים נוספים ומומלצים גם כן הם אגוזי מלך ואגוזי מקדמיה וניתן להוסיף לכל השפע הזה גם גרעיני שומשום לגיוון הטעם. מבחינת פירות יבשים, מומלץ לבחור לפחות 3 סוגים שונים, כגון שזיפים, משמשים, צימוקים ותאנים. בדרך כלל לא מוסיפים סוכר לבן ולא משתמשים בפירות יבשים מסוכרים על מנת לשמור על טעם המנה עדין ולא מתוק מדי.
מהם שלבי ההכנה של הטנזיה?
את הפירות היבשים והאגוזים מערבבים עם תבלינים שונים כמו קינמון או כורכום ושמים הכל במחבת חמה לאחר שטיגנתם במחבת בצל עם מעט שמן. מומלץ להוסיף מעט מים למנה בזמן ההכנה כאשר כל תהליך הבישול נעשה על אש קטנה. הבישול נמשך לזמן של כשעה עד שהאגוזים ברובם הופכים להיות רכים. על מנת שתוכלו להכין טנזיה מרוקאית, אתם צריכים אגוזים טריים ופירות יבשים איכותיים, אותם תוכלו להזמין כאן בקטלוג המוצרים באתר. אנחנו בפיצוחי אמונה מזמינים אתכם להנות ממגוון גדול של אגוזים ופירות יבשים ולהנות ממשלוח מהיר עד לבית שלכם.
הזמנת פירות יבשים ואגוזים במחירים מעולים!
את המחירים הטובים ביותר של פירות יבשים ואגוזים תוכלו למצוא באתר שלנו, המציע לכם מגוון גדול של פיצוחים, ממתקים ופירות יבשים מהחנות שלנו הממוקמת בעיר בני ברק. אנחנו בפיצוחי אמונה מזמינים אתכם להנות מחוויה של טעמים ממוצרי האיכות שלנו המוצעים לכם כאן באתר בכדי להכין את הטנזיה המושלמת לארוחה הבאה שלכם.